Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2012 15:19 - Живот без лекарства
Автор: bghome Категория: Бизнес   
Прочетен: 4211 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 19.03.2012 22:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Възможно ли е? 
       Преди месец излезе съобщение, че 2011г. българите са похарчили  1милиард лева за лекарства ????  Сумата е впечатляваща. Спомням си  един американски игрален филм  /по истински случай/, в  който  едно дете се разболя от епилепсия и получаваше  по 30 припадъка на ден. Майката го заведе при някакъв професор в Бостън, който направи строг хранителен режим / спомням си че майката мереше с везна това, което трябва да яде детето / . Бавно  припадъците намаляха и престанаха съвсем.  
        Аз ще ви разкажа за мой познат,  който беше мотивиран от два инфаркта / на 42г. и на 48г./ и подагра да започне да се храни здравословно  и сега не приема никакви лекарства, а кръвните му изследвания никога не са били по -добри.  Всеки ден моят познат пиеше по една шепа лекарства : за високо кръвно, за сърцето Беталок зок, за холестерол лекарство което струваше 100лв. на месец защото е " най доброто", вечер аспирин и не знам още какво. Когато получи подаграта неможеше да ходи и каза, че болките са неописуеми. В указанието на лекарството, което му изписаха в болница "Токуда" за подаграта пишеше, че може да провокира инфаркт, а той вече имаше два. Аспирина, който пиеше вечер профилактично заради инфарктите  пък провокираше  подаграта. С храната също -  това, което  му се препоръчва да яде при едното заболяване се оказа  вредно за другото. Нито един лекар неможеше да му каже  какво да прави. Всеки си изписва лекарствата и толкоз.
          Тогава една професорка от Медицинска академия му каза да отиде при д-р Гайдурков. Сега мисля, че за да се срещнеш с доктор Гайдурков   ще са ти нужни няколко  месеца. Толкова хора го търсят.
Разбира се моят познат има много силна воля, но истината е , че имаше и много силен мотив. В крайна сметка от две години не е пил никакви лекарства. Освен новият хранителен режим / не става въпрос за диета  а за доживотен начин на хранене/ започна да посещава фитнес  където прави кардио упражнения. Каза, че с тях пък е нормализирал пулса си, който  беше ускорен.
       И така  какво да ядем. С какво да храним децата си. Храната, за която не се спори  всички знаем са плодовете и зеленчуците и всички растителни храни. Т.е.  това трябва да е основната храна. Месо трябва да се консумира много рядко - според изследвания на американски учени  максимум 3 пъти в седмицата и то предимно риба. Сладолед, шоколад много рядко.  Солта също е забранена - тя се заменя с добавяне на лимон и др подправки. От сирене, кашкавал, хляб се набавя достатъчно сол. Солта е категорично забранена при борбата с високото кръвно. Ако неможете съвсем без сол когато  храната е готова посолете с морска сол или с калиева сол, която е диетична. Като първо ядене без сол ви препоръчвам да сготвите грах. Ще останете учудени - грахът е сладък  и е  вкусен  без никаква сол.

Значението на храната за здравето ни е много по-голямо отколкото можем да си представим. Все повече изследвания се правят на тази тема и се оказва, че тя има значение дори за генетични изменения при хората. А  да не говорим за храните които ни  продават в супермаркетите - пълни със заместители и  Е-та. Те не са вредни а много опасни за здравето.

  

 



Гласувай:
4



1. balkanec - Колкото повече вдигат цените на лекарствата
22.03.2012 01:52
толкова повече хората ще се връщат към традиционната народна медицина - много по-сигурна, безопасна и изпитана векове.

Официалната, която претендира за името "традиционна" всъщност е един експеримент от 50-100 години, който третира болните като опитни мишки и ги тъпче с отрови, за да ги държи постоянно болни клиенти на фармацията.

По социалистическо имахме развито здравеопазване, безплатно и стигащо до всички, но днес ни върнаха 100 години назад.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bghome
Категория: Бизнес
Прочетен: 19506
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 4
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930